Fórum szabályok
Kéregetés TILOS!Használd a megfelelő topicot!
Avatar
FeelGoodInc
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1564
Csatlakozott: 2010.09.24. 16:32

A Google Chrome szerint a torrent fájlok veszélyesek

#1

Olvasatlan hozzászólás Szerző: FeelGoodInc » 2019.03.21. 21:41

A Google Chrome veszélyt jelez egyes oldalak torrent letöltéseinél.Úgy néz ki, hogy elgurult a gyógyszer a Google Chrome fejlesztőinél vagy csak egyszerűen valamelyik jogvédő szervezet lepénz.elte őket, mert egyes oldalak torrent letöltéseinél programszinten jelez veszélyt.
Persze akik benne vannak a torrent világában tudják, hogy nem veszélytelen a dolog a torrentezés, mert tényleg vannak rosszakaratú emberek, akik trójait készítenek nekünk torrent fájlba csomagolva, de azért van professzionális (természetesen torrentről letöltött) vírusírtónk. Akik meg nem nagyon járatosak, azok pedig akár meg feleslegesen vannak riogatva, de úgy is mondhatnám, hogy a saját böngészőjük által vannak becsapva.
Tényleg nem tudom, hogy érdekből vagy számításból halad efelé a Google Chrome vagy csak egy gyepesedett fejlesztőmérnök agymenését követve, de a lényeg az, hogy az irány nem megfelelő.
Akár az internet cenzúrázásának is fel lehetne felfogni ezt az akciót, ami a szabad internet elvének támad neki. Mi jön még? Úgy döntenek egyszercsak, hogy xy oldalt nem tölthetsz be, mert nem az ízlésviláguk vagy nem nézhetsz ellenzéki weboldalt mert Orbán Viktor lefizeti majd őket vagy mi?
Magyarul a Chrome ezzel a hűzással nem a felhasználókat akarja megvédeni, hanem cenzorkodik , kicsit hajaz ez az egész a diktatúrára, mikor azt nézhetsz a neten, amit megengednek. Persze egy diktatúrában nyíltan ki mondják, hogy nem lehet. Itt még csak ilyesztegetnek, hátha a mezei user meghátrál és féelemmel teli bűnös gondolati lesznek a torrent szó hallatán is.

Felhívok tehát mindenkit, hogy használjanak értelmes böngészőt, ami nem csapja be a saját felhasználóit, nem cenzorálja önkényesen a tartalmakat. Ilyen például az Opera Browser, ami mind desktopon, mind mobilon is elérhető.

Az oldal támogatottságának mértéke: 10%


Kérjük támogasd oldalunk >>

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég